Έκαναν «gay πρωταγωνιστή» με φωτομοντάζ τον βασιλιά της Καμπότζης

Έκαναν «gay πρωταγωνιστή» με φωτομοντάζ τον βασιλιά της Καμπότζης

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Οι αστυνομικές αρχές της Καμπότζης καταζητούν τρεις άνδρες που προσέβαλαν τον βασιλιά Νοροντόμ Σιχαμόνι αφού ανήρτησαν στο διαδίκτυο μια μονταρισμένη φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται να επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με άλλους άντρες.

Το φωτομοντάζ αυτό αναρτήθηκε σε λογαριασμούς του Facebook στην Καμπότζη και την Ταϊλάνδη και συνιστά μια σπάνια εκδήλωση ασέβειας στο πρόσωπο του βασιλιά της χώρας. Η προσβολή του βασιλιά είναι ποινικό αδίκημα στην Καμπότζη, αλλά τιμωρείται με πολύ μικρότερες ποινές σε σύγκριση με τη γειτονική Ταϊλάνδη, όπου όσοι επικρίνουν τη μοναρχία μπορεί να καταδικαστούν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Ο στρατηγός Κιέου Σοπέακ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση. «Εκδώσαμε εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. Αν δεν κάνουμε τίποτα, θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους», εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

«Ο βασιλιάς εκπροσωπεί όλη τη χώρα και όταν προσβάλλουν τον βασιλιά, προσβάλλεται όλη η χώρα», συνέχισε.

Οι δύο από τους υπόπτους βρίσκονται μάλλον στην Καμπότζη ενώ ο τρίτος είναι πιθανότατα στην Ταϊλάνδη και για αυτό θα ζητηθεί η συνδρομή των αρχών της χώρας αυτής.

Με βάση τον ποινικό κώδικα, η προσβολή του βασιλιά τιμωρείται με πρόστιμο ή με φυλάκιση έξι μηνών.