Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Μαντινείας για τις ομοφοβικές του δηλώσεις

Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Μαντινείας για τις ομοφοβικές του δηλώσεις

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Στο αρχείο τέθηκε τελικά η υπόθεση εις βάρος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρου, για τις δηλώσεις που είχε κάνει τον Δεκέμβριο του 2015. 

Η Εισαγγελία Τριπόλεως όσο και η Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν και με σχετικές αποφάσεις τους στις 4 Νοεμβρίου και 22 Δεκεμβρίου 2016 αντίστοιχα, έθεσαν στο αρχείο την υπόθεση, με το σκεπτικό ότι «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα με την τοποθέτησή του εκείνη, σύμφωνη κατά πάντα με την αλήθεια της πίστεως, που ως Ορθόδοξος Ιεράρχης οφείλει να διαγγέλλει».

Ο Μητροπολίτης που είχε βρεθεί υπόλογος για τις δηλώσεις που είχε κάνει τον Δεκέμβριο του 2015, με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης στη Βουλή.  κάποιες απ΄αυτές ήταν:

«Οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι της ανωμαλίας, που καταδικάζονται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας».

«Η Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο του Θεού και την κατάσταση της φύσεως. Ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται…»