Γράμμα στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Γράμμα στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

«Η Ολλανδία νομιμοποίησε την παιδοφιλία, η Γερμανία την κτηνοβασία. Λοιπόν, έλεος, επιτέλους!»

Σεβασμιότατε, το πολιτικό κόμμα υπέρ της παιδοφιλίας στην Ολλανδία έχει διαλυθεί από το 2010, ελλείψει ψηφοφόρων. Η κτηνοβασία είναι απαγορευμένη στη Γερμανία και τιμωρείται με φυλάκιση, σύμφωνα με το άρθρο 173 του ποινικού της κώδικα. Θα ήταν 100% δίκαιη η οργή σας αν ήταν νομιμοποιημένες αυτές οι δύο σεξουαλικές διαστροφές. Και θα συντασσόμασταν μαζί σας όλοι –ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι– σ’ αυτήν την απευκταία περίπτωση.

«Στο ίδιο καλάθι είναι όλα αυτά! Είναι παρεκβάσεις τις ανθρώπινης σεξουαλικότητας! Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα γνωρίζει άντρα και γυναίκα! Τίποτα άλλο! Τα άλλα είναι παράχρηση και παθογένειες!»

Σεβασμιότατε, η σεξουαλικότητα δεν αφορά το φύλο. Πράγματι, δύο είναι τα φύλα: αρσενικό και θηλυκό. Δεν υπάρχει τρίτο φύλο. Η σεξουαλικότητα είναι ομόφυλη ή ετερόφυλη.

«Αποφάσισε μία μειοψηφία να προπαγανδίσει αυτό το φαιδρό πράγμα που λέγεται ομοφυλοφιλία και ανατρέπει την ανθρώπινη οντολογία».

Σεβασμιότατε, κανένας επιστήμονας δεν συνηγορεί πλέον σ’ αυτήν τη θέση. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, όταν έχουν παρατηρηθεί τετραπλάσια ποσοστά ομοφυλοφιλίας σε ορισμένα είδη του ζωικού βασιλείου;

– «Ψυχοπαθολογική εκτροπή είναι!»
– «Ποιος σας είπε ότι είναι ψυχοπαθολογική εκτροπή, από τη στιγμή που η Ψυχολογία διεθνώς αποδέχεται ότι δεν είναι ασθένεια;»
– «Έτσι πληρώθηκε να πει από το σιωνιστικό λόμπι!»

Σεβασμιότατε, η κατηγορία σας προς τους επιστήμονες είναι πάρα πολύ βαριά. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι το «σιωνιστικό λόμπι» φταίει για όλα, μπορούμε να προσάψουμε ελαφρά τη καρδία στην Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι χρηματίστηκαν; Σίγουρα, αν κάποιος πρέπει να αντιδράσει, είναι αυτοί οι ίδιοι οι θεσμοί…

«Μέχρι το 1980 δεν ήταν στον κατάλογο των ψυχιατρικών νόσων αυτή η υπόθεση;»

Σεβασμιότατε, όχι μέχρι το 1980, αλλά μέχρι το 1973, πράγματι, η ομοφυλοφιλία ήταν στον κατάλογο των ψυχιατρικών νόσων της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Εκείνη αποφάσισε τότε να την αφαιρέσει. Και, ανεξαρτήτως των σεξουαλικών μας προτιμήσεων, οφείλουμε κι εμείς να σεβαστούμε την απόφαση της. Για να έχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια και να την έχει διατηρήσει ακέραιη, θα έχει ισχυρούς επιστημονικούς λόγους. Δεν πρέπει να τους ακούσουμε χωρίς να κατηγορούμε τους επιστήμονες ότι χρηματίστηκαν;

Σεβασμιότατε, δεν επιχαίρουμε αν αληθεύει η είδηση ότι αναζητείστε από την Ασφάλεια στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για παράβαση του Νόμου 927-79, περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και, ειλικρινά, σεβόμαστε απεριόριστα όλους τους ιερωμένους, από τον απλό διάκονο έως τον Πατριάρχη – χωρίς να εξαιρούμε κανέναν, ούτε φυσικά κι εσάς.

Ευελπιστούμε, όμως, όλοι όσοι φέρουν το ιερό σχήμα όπως εσείς να μη λάβουν ξανά στο μέλλον τόσο ακραίες θέσεις, που δεν ξεφεύγουν απλώς από το πεδίο της θεολογίας, αλλά αντιβαίνουν τα πορίσματα της επιστημονικής κοινότητας και παραβαίνουν ψηφισθέντες νόμους του ελληνικού κράτους.