Δημόσιο μαστίγωμα σε γκει ζευγάρι στην Ινδονησία

Δημόσιο μαστίγωμα σε γκει ζευγάρι στην Ινδονησία

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Δύο άνδρες υπέστησαν δημόσιο μαστίγωμα σε επαρχία της Ινδονησίας, όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν μεταξύ τους σεξουαλικές επαφές.

Το περιστατικό συνέβη στην ημιαυτόνομη περιοχή Ασέχ, όταν ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε σε ένα σπίτι και εντόπισε τους δύο ομοφυλόφιλους άνδρες, 20 και 24 ετών, να επιδίδονται σε σεξουαλική πράξη.

Βάση του νόμου που έχει θεσπιστεί προ διετίας, επιτρέπονται πάνω από 100 μαστιγώματα για εγκλήματα ηθικής, μεταξύ των οποίων σεξουαλική επαφή μεταξύ ατόμων του ίδιο φύλου, τζόγο, κατανάλωση αλκοόλ,  μοιχεία, να φορούν οι γυναίκες στενά ρούχα ή να μην συμμετέχουν οι άνδρες στην προσευχή της Παρασκευής.

Οι τοπικοί νόμοι επιτρέπουν τις συλλήψεις από πολίτες και οι δύο άνδρες κρατούνται από την αστυνομία.
Σε βίντεο που τραβήχτηκαν από κινητά τηλέφωνα, εμφανίζονται κάτοικοι της περιοχής να χαστουκίζουν έναν από τους δύο νεαρούς άνδρες, καθώς ο ίδιος κάθεται γυμνός στο έδαφος, περιμένοντας την αστυνομία να τον συλλάβει.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, λέγοντας ότι μία τέτοιου είδους τιμωρία αποτελεί βασανιστήριο.
Η ποινή αυτή επιβάλλεται ήδη για εγκλήματα μοιχείας, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που θεωρείται ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο σε περίπτωση ομοφυλίας.
Το Ασέχ είναι η μοναδική περιοχή στην Ινδονησία, που επιτρέπει στις τοπικές αρχές να διατηρούν και να εφαρμόζουν παράλληλους νόμους.