Η Ελλάδα και πάλι στους δρόμους

Η Ελλάδα και πάλι στους δρόμους

SHARE

molotof-mat-new-2

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν κατά των πολιτικών της λιτότητας. Στην πρώτη μεγάλη γενική απεργία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας σήμερα κατάφεραν να αμαυρώσουν για άλλη μία φορά οι γνωστοί κουκουλοφόροι προκαλώντας καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

syntagma-2

Μετά το τέλος της πορείας η Αθήνα μετρούσε καταστροφές. Σπασμένες στάσεις, υποκαταστήματα τραπεζών και καμμένοι κάδοι από τη μανία των κουκουλοφόρων, οι οποίοι αποχώρησαν προς τα Εξάρχεια.

Ενώ το συλλαλητήριο βρισκόταν σε εξέλιξη στις 13:30 περίπου μία ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννια.

molotof-mat-new-3

Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απομακρύνουν την ομάδα των αντιεξουσιαστών. Ωστόσο οι τελευταίοι δεν φαίνεται να πτοήθηκαν, καθώς ορισμένοι προχώρησαν σε νέα επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων αυτή τη φορά μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ προσπάθησαν να βάλουν φωτιά και στα φυλάκια.


Το πεδίο μάχης μεταφέρθηκε στα Προπύλαια και στη συνέχεια στην Ομόνοια 
Από το Σύνταγμα, η ένταση μεταφέρθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και στη συνέχεια στην Ομόνοια. Κατά το πέρασμα τους οι κουκουλοφόροι έσπασαν στάσεις λεωφορείων, προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες υποκαταστημάτων τραπεζών, ενώ έστησαν οδοφράγματα στο δρόμο αναποδογυρίζοντας κάδους σκουπιδιών και βάζοντάς τους φωτιά.
Φωτογραφίες: Eurokinissi, Sooc, Intimenews
πηγή