Η ΕΛ.ΑΣ θα διεξάγει εσωτερική έρευνα για να μετρήσει τους ομοφυλόφιλους...

Η ΕΛ.ΑΣ θα διεξάγει εσωτερική έρευνα για να μετρήσει τους ομοφυλόφιλους αστυνομικούς

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Σύμφωνα με τα  «Παραπολιτικά» και  το «News.gr» η ΕΛ.ΑΣ, ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για να μετρήσει τους ομοφυλόφιλους αστυνομικούς ,μετά τον «σάλο» που προκάλεσε η δήλωση του Μιχάλη Λώλη, Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας του Τμήματος Αντιρατσιτικής Βίας και πρώτου Έλληνα Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας που δήλωσε δημόσια ομοφυλόφιλος, ότι στο Σώμα υπηρετούν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι κλπ) τα οποία φοβούνται και κρύβονται.

Στις αρχές του μήνα, ο Μιχάλης Λώλης, ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα, είχε προβεί σε σχετική ανάρτηση με μια επισήμανση και επαναδιατύπωση των δηλώσεων του, καθώς επεσήμανε οτι πρόκειται για αυθαίρετη αναγωγή, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία και την επίσημη αποτυπώσει προσωπικού στα αρχεία της Διεύθυνσης προσωπικότητας ΕΛΑΣ.

«…αναφέρθηκα σε έρευνα του εξωτερικού για το ποσοστό LGBT ατόμων που Υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Με βάση την έρευνα αυτή, έκανα μια ίσως αυθαίρετη αναντιστοιχία για την ύπαρξη 9.000 LGBT ατόμων στα Σώματα Ασφαλείας στην Ελλάδα, ήτοι από τα 68.1111 στελέχη (Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, 16/3/2016), οι 9.000 είναι LGBT, δηλαδή το 7,5% του προσωπικού. Βέβαια πολλοί συνάδελφοι δεν άντεξαν ένα τέτοιο διασυρμό, βρήκαν τον αριθμό υπερβολικό, προσβλητικό και εξευτελιστικό, τόσο για τους ίδιους, όσο και για την Αστυνομία και έσπευσαν να φτιάξουν μπλουζάκια με την αναγραφή «Δεν είμαι ένας από τους 9.000»…»

Φυσικά αυτή είναι μια είδηση (για την έρευνα) που γεννά ερωτήματα,απορίες,δημιουργεί επιφύλαξη τόσο για την αξιοπιστία της ως νέο αλλά και για τον σκοπό.Τι ακριβώς θα ψάξει η ΕΛ.ΑΣ και το σημαντικότερο με πιο τρόπο;

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο video στο 07:00

Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα

«Εσωτερική έρευνα για να μετρήσει τους ομοφυλόφιλους αστυνομικούς πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, μετά τον σάλο που προκάλεσε δήλωση αξιωματικού ότι στο Σώμα υπηρετούν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι κλπ) τα οποία φοβούνται και κρύβονται. Όλα ξεκίνησαν στις 6 Ιουλίου όταν – με αφορμή το νομοσχέδιο για την «νομική αναγνώριση φύλου» πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο «Σεβόμαστε και κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα των όλων – Έμφυλες και ερωτικές ταυτότητες» – ο αξιωματικός στην ομιλία του σημείωσε ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών υπάρχουν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι κλπ) τα οποία φοβούνται και κρύβονται». Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο συγκεκριμένος αξιωματικός του Τμήματος Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας, έχει δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος και έχει προχωρήσει σε σχετικές κινητοποιήσεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. ενώ – ως επικεφαλής ομάδας αστυνομικών με τις ίδιες ερωτικές επιλογές – προσπάθησε να συμμετάσχει στο πρόσφατο Gay Pride της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε αρνητικά σχόλια  από αρκετούς αστυνομικούς και εντός του κτιρίου της ΓΑΔΑ υπήρξαν αστυνομικοί που φόρεσαν μπλούζα που έγραφε «δεν είμαι από τους 9.000». Πριν μερικές βδομάδες έφτασαν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έγγραφες διαμαρτυρίες στελεχών της ΕΛΑΣ για τη συγκεκριμένη δήλωση-εκτίμηση του αξιωματικού τους Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν να πληροφορηθούν από πού προκύπτει κι αν υιοθετείται ο συγκεκριμένος αριθμός ομοφυλόφιλων αστυνομικών και γιατί δεν υπήρξε παρέμβαση ανώτατων αξιωματικών. Έτσι μετά τις επιστολές διαμαρτυρίας διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα ανατέθηκε σε αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας που έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο των αναρχικών».