Η Ιστορία του Ελληνικού ΛΟΑΤΚl Κινήματος – Μέρος 2o

Η Ιστορία του Ελληνικού ΛΟΑΤΚl Κινήματος – Μέρος 2o

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Το Σάββατο 11 Μαρτίου,η Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της θεματικής  για την ΛΟΑΤΚ Ιστορία. Μετά την προηγούμενη συνάντηση, στην οποία ο Νίκος Μυλωνάς μας καθοδήγησε στα πρώτα βήματα του κινήματος μέσα από την δράση του ΑΚΟΕ, στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο από τα πέντε μέρη του θεματικού κύκλου.

Στο μέρος αυτό θα μάθουμε τα επόμενα βήματα του κινήματος κατά τη δεκαετία του 1980 και την αρχή της δεκαετίας του 1990.

Θα γίνει συζήτηση χετικά με το περιοδικό ΚΡΑΞΙΜΟ, τη εξέλιξη του Αμφί μετά την απόσυρση του Λουκά Θεοδωρακόπουλου, το κίνημα κατά την εμφάνιση του HIV, καθώς και τις πρώτες απόπειρες για Pride στο Λόφο του Στρέφη.

Ξεφεύγοντας από τα κατεστημένα της απλής ανάγνωσης της ιστορίας, σε όλες τις συναντήσεις του κύκλου αυτού θα βρίσκονται παρόντα άτομα με ενεργή συμβολή στα διάφορα στάδια του κινήματος.Στο δεύτερο μέρος της θεματικής  θα βρίσκονται η Πάολα Ρεβενιώτη, εκδότρια του περιοδικού ΚΡΑΞΙΜΟ, και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, τότε εκδότης του περιοδικού Αμφί, για να μας παρουσιάσουν την εποχή εκείνη του κινήματος μέσα από την δική τους εμπειρία.

FB event: Η Ιστορία του Ελληνικού ΛΟΑΤΚl Κινήματος – Μέρος 2o