Η Κρήτη προορισμός πολυήμερων διακοπών για Καναδούς gay τουρίστες

Η Κρήτη προορισμός πολυήμερων διακοπών για Καναδούς gay τουρίστες

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

7789900

H Kρήτη μπορεί να μην είναι καθιερωμένος προορισμός για γκέι ταξιδιώτες, όπως η Μύκονος και η Λέσβος, όμως έχει πολλά να προσφέρει στους ομοφυλόφιλους επισκέπτες της, από τα αρχαιολογικά ευρήματά της μέχρι τις παραλίες της και δεν αξίζει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό υποστηρίζει εδώ και καιρό συντάκτης του καναδικού ηλεκτρονικού περιοδικού ποικίλης ύλης dailyxtra.com που καλύπτει ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα LGBT στο Βανκούβερ, το Τορόντο και την Οτάβα και διαβάζεται κάθε μήνα τουλάχιστον από 150.000 αναγνώστες.
Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Η Κρήτη για τους γκέι, συνοπτικά» και επικαλείται το μεγάλο μέγεθος του νησιού για να υποστηρίξει ότι οι διακοπές σε αυτήν πρέπει να είναι πολυήμερες.Εάν κάνετε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά είναι πολύ πιθανό να περάσετε από την Κρήτη, αναφέρει ο συντάκτης, Tim Mitchell, και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο και προτείνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και το μουσείο Ηρακλείου.
Σε μια περιήγηση στην πόλη ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τάφος του Νίκου Καζαντζάκη, τα αρχιτεκτονικά διαμάντια στα σοκάκια της πόλης και η απόλαυση του καφέ σε κάποια καφετέρια της περιοχής με τις ώρες, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι Έλληνες.Πολλοί φτάνουν στην Κρήτη μέσω διαδρομών island hopping μετά από διακοπές στη Μύκονο και τη Σαντορίνη ενώ για πολλούς το νησί είναι δεύτερη σκέψη, και σε αυτό περνούν 3 ή 4 ημέρες χωρίς να γνωρίζουν το μέγεθός του.

Αναφορά κάνει στα Μάλια ως το κοσμοπολίτικο κέντρο του νησιού, ενώ η Χερσόνησος είναι το επίκεντρο της νυχτερινής διασκέδασης της κοινότητας LGBΤ. Αναφορά γίνεται επίσης στο  Home Hotel παρότι δεν είναι αποκλειστικά για γκέι, είναι φιλικό και διοικείται από γκέι, και διαθέτει 20 δωμάτια, μια πισίνα και ένα μπαρ. Το ξενοδοχείο απευθύνεται στον ανεξάρτητο ταξιδιώτη, όσους έχουν κάνει κράτηση ξεχωριστά για πτήση και φιλοξενία στο διαδίκτυο.
Τα οργανωμένα πακέτα στην Κρήτη είναι περιοριστικά.

Στη Χερσόνησο προτείνεται επίσκεψη στο γκέι μπαρ Roze Maandag στο λιμάνι, και το La Brasserie στο Ηράκλειο.

Προτείνεται περιήγηση στα χωριά του νότου, όπως το Κουτουλουφάρι, το Πισκοπιανό και η Άνω Χερσόνησος, με τις παραδοσιακές ταβέρνες τους, τους αργούς ρυθμούς ζωής και τις χαμηλές τιμές. Εκτός από την παραλία γυμνιστών Σαραντάρι, προτείνεται επίσκεψη στην παραλία Βάι και στο Μπάλο, στα Μάταλα ή την παραλία Κομός.