Η οδηγική συμπεριφορά δεν είναι παιχνίδι YOLO

Η οδηγική συμπεριφορά δεν είναι παιχνίδι YOLO

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Βλέποντας το τραγικό δυστήχημα που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας,στο ύψος της Θήβας θα πίστευε κανείς πως είναι σκηνή απο κινηματογραφική ταινία.

Δυστυχώς όμως είναι πραγματικότητα και μάλιστα ελληνική.

Μια πραγματικότητα που μας κάνει να θρηνούμε άδικους χαμούς στους δρόμους σε κάθε έξοδο για διακοπές.

Την,κατά την άποψη μας,καλύτερη ανάρτηση για το τροχαίο αυτό την διαβάσαμε στη σελίδα Νομικά Ανάλατα απο όπου και την αναδημοσιεύουμε αυτούσια

«Όσοι έχετε πρόβλημα με το ότι προβλήθηκε στα ΜΜΕ το βίντεο από το δυστύχημα στη Εθνική οδό, θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Το βίντεο δείχνει μια αλήθεια σκληρή την οποία πολλές φορές προσποιουμαστε ότι δεν την γνωρίζουμε, δεν την αντιλαμβανόμαστε κοκ. Τέτοιου είδους σκηνές από τροχαία δυστυχήματα πρέπει να προβάλλονται καθημερινά, τα διαλυμένα οχήματα πρέπει να στήνονται σε κάθε είσοδο έξοδο των Δήμων της χώρας κτλ. Τουλάχιστον για αρχή…

Στη χώρα που το αίμα στην άσφαλτο έχει αναχθεί σε κατάσταση πολεμικής σύρραξης (πάνω από 500.000 θύματα και θύτες νεκροί-ανάπηροι τα τελευταία 50 χρόνια) θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν είναι πρόκληση η αναπαραγωγή αυτών των εικόνων. Τα ΜΜΕ ούτως ή άλλως σαρκοβόρα είναι και γι’αυτό το λόγο αναπαράγουν σκληρές εικόνες… για την τηλεθέαση. Σε μια χώρα όμως που θέλει να σταματήσει αυτό το μακελειό, τότε αυτά τα βίντεο αποτελούν μέρος εκπαιδευτικού υλικού.

Και ας μπούμε λιγάκι στην ουσία του σάλτα και στολίσου. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τη μάρκα του αυτοκινήτου. Και μοτοποδήλατο να οδηγούσε ο νεαρός, έτσι όπως συμπεριφέρθηκε, ήταν ικανός να σκορπίσει θάνατο. Επίσης να είστε βέβαιοι ότι ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας έχει πολλαπλάσιες δυνατότητες, σε σχέση με κάτι κουβαδακια σκοτώστρες που τα πουλάνε μαζικά οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε τιμή ευκαιρίας στον φτωχό λαό… τώρα μπορείς και εσύ να αγοράσεις το φέρετρο με ρόδες, σε 600 άτοκες… άλλωστε ο γόνος των Jumbo τί περιμένατε ότι θα οδηγούσε; κάρο; ταξικής φύσεως λοιπόν και αυτό το ζήτημα για όσους έφαγαν το τυράκι της pornOρσε. Παρόλα αυτά δεν παύει ακόμα και αυτά τα αυτοκίνητα, σε λάθος χέρια, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Απόδειξη είναι ότι θα βρείτε ανάλογα βίντεο στο YouTube, με υπεραυτοκινητα τα οποία οι διάφοροι πλούσιοι τα απογειώνουν στους αυτοκινητόδρομους και μετά καταλήγουν εξαϋλωμένοι με κάτι βίδες και κομμάτια λαμαρίνας γύρω τους.

Έπειτα ας μπούμε στο θέμα της νοοτροπίας. Δολοφόνοι οδηγοί υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Όταν δίνεται η δυνατότητα στον φτωχό να λαδώσει για να πάρει δίπλωμα οδήγησης τα σχόλια είναι περιττά. Τους βλέπουμε καθημερινά. Σωρευμένα μικροαστικά κόμπλεξ, αμορφωσιά, επιδειξιομανία, ψευτομαγκιά και ό,τι άλλη βλακεία βάνει ο ανθρώπινος νους μετατρέπουν τον εκάστοτε οδηγό σε ΔΟΛΟΦΟΝΟ. Οι δε γόνοι των εκάστοτε Jumpατζηδων της χώρας τυγχάνουν ιδιαίτερης ανατροφής μέσα στο κλίμα της ευδαιμονίας του κράζεις; θαυμάζεις!, όλα έχουν μια τιμή, σε αγοράζω, σε πουλάω κοκ… γεγονός που διογκώνει το πρόβλημα. Μια βόλτα από τα εφημερεύοντα θα σας πείσει… κομματιασμενοι άνθρωποι.

Προσέξτε τώρα το βαθμό της εγκληματικής ενέργειας. Ο νεαρός που σκόρπισε το θάνατο, «οδηγούσε» με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα σε ένα νέο αυτοκινητόδρομο, πλην όμως βρεγμένο. Όμως τα όρια του κάθε οχήματος δεν προσδιορίζουν τα όρια του αυτοκινητόδρομου και των συνθηκών που επικρατούν. Σε οδόστρωμα βρεγμένο έχεις περιορισμένη πρόσφυση. Κανένα όχημα στον κόσμο δεν μπορεί να υπερβεί τους νόμους της Φυσικής. Εκτός των άλλων όταν πας ένα όχημα στα όρια του πχ τελική ταχύτητα, τότε αυτομάτως αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες να χάσεις τον έλεγχο, ή ακόμα ακόμα και το ίδιο το όχημα να παρουσιάσει βλάβη. Αυτά τα βλέπουμε και στους αγώνες όπου ειδικά μετασκευασμενα οχήματα, σε πίστες και στα χέρια έμπειρων οδηγών δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Ειδικές μετρήσεις μέχρι και τί θερμοκρασία έχει το κάθε τμήμα του ελαστικού. Όλα μελετημένα και πάλι απρόβλεπτα συμβαίνουν.

Αυτά τα πολύ στοιχειώδη είναι πρακτικώς αδύνατο να μην τα γνωρίζει όποιος έχει βγάλει το Δημοτικό. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη γι’αυτά. Ο δε μηχανοκίνητος αθλητισμός μας τα δείχνει αναλυτικοτατα και με προσομοιώσεις μέσα από τις διαφορές εκπομπές στην τηλεόραση. Ακόμα ο εν λόγω νεαρός που έτυχε εκπαίδευσης στα ακριβότερα ιδιωτικά σχολεία και σπούδαζε σε κολέγιο στις ΗΠΑ, δηλαδή είχε θεωρητικά υψηλότερο επίπεδο γνώσεων από τον μέσο όρο, είναι αδύνατο να μην τα γνώριζε. Παρά το γεγονός όμως ότι τα γνώριζε, δεν παραβίασε απλώς τον ΚΟΚ, λειτούργησε ενσυνείδητα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου τροχαίου, απογειώνοντας κυριολεκτικά το αυτοκίνητό του υπό συνθήκες βροχόπτωσης-ολισθηρου οδοστρώματος. Εκτός και αν βρίσκονταν υπό την επήρεια είτε αλκοόλ, είτε ναρκωτικών, είτε φαρμάκων κτλ οπότε είχε και περιορισμένη δυνατότητα αντίληψης. Διαλέξτε…

Ας εικάσουμε λοιπόν το προφανές. Στα Jumbo του λοιπόν το όριο ταχύτητας… λέει 100 ρε το όριο; χαχαχα ρε εμένα γράφει το κοντέρ 300+! Στα ταμιευτήρια του ότι έβρεχε και είχε περιορισμένη ορατότητα και πρόσφυση…. ρε κοίτα πως πάει; βιδωμενο στον δρόμο, τρένο το εργαλείο! Σε μισή ώρα θα έχουμε φθάσει και οι άλλοι ακόμα θα έρχονται… Χαχαχου χαχαχα, με αποτέλεσμα όπως φαίνεται στο βίντεο, το αυτοκίνητο σε γύρο θανάτου, να υδρολισθήσει και να μετατραπεί σε μια ακυβέρνητη μάζα με ορμή πάνω από 100.000 kg*m/sec. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος οι δοκιμές πρόσκρουσης είναι με ορμές που ο μέσος όρος δεν ξεπερνά τα 25.000 kg*m/sec, και τα αυτοκίνητα αρκετές φορές διαλύονται μαζί με τα ανδρείκελα, παίρνοντας χαμηλή βαθμολογία.

Από τη σφοδρή σύγκρουση που έγινε αφαίρεσε τη ζωή τριών ανθρώπων εκτός της δικής του. Ο συνοδηγός του Jumboπαιδου έχει και αυτός ευθύνη μιας και ενώ έβλεπε την κούρσα θανάτου δεν τον σταμάτησε εγκαίρως. Πήγαιναν διακοπές μαζί, YOLO… Το τραγικό που ακολούθησε είναι ότι ανυποψίαστοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο δε πατέρας της οικογένειας γλίτωσε από καθαρή τύχη μιας και οι τουαλέτες λαμπαδιασαν κυριολεκτικά από την βενζίνη των οχημάτων, και εκείνος βγήκε έξω τρέχοντας πανικόβλητος. Βγαίνοντας, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη το αυτοκίνητό του μαζί με το παιδί του και τη γυναίκα του. Τί άλλο δηλαδή να σχολιάσουμε;

Η ζωή λοιπόν δεν έχει καμμία αξία μπρος στο YOLO του κάθε ανεύθυνου. Και αν μπορούμε να πούμε ότι οι ανεύθυνοι αυτοκτονούν με τις πράξεις τους, δεν μπορούμε να πούμε ότι αδειάζει ο πλανήτης από δαύτους. Διότι το σύστημα παράγει ακατάπαυστα τέτοιους ανεύθυνους που δεν σέβονται, τόσο τη ζωή τους όσο και την ζωή των άλλων. Ο εν λόγω γόνος του Jumbo επιχειρηματία απέδειξε μεταξύ άλλων ότι η παιδεία δεν αγοράζεται… Ο Jumboπατερας απέτυχε να μάθει στο παιδί του να σέβεται τον διπλανό του, απέτυχε να μάθει στο παιδί του οδηγική συμπεριφορά κοκ. Ο πετυχημένος επιχειρηματίας των αόρατων χεριών της αγοράς απέτυχε να διαπαιδαγωγησει το παιδί του. Και λέμε απέτυχε στην περίπτωση που ενδιαφέρθηκε. Στην περίπτωση που δεν ενδιαφέρθηκε, αλλά λειτούργησε στη λογική της ανάθεσης, απόρροια της αλαζονείας του λεφτά έχω πληρώνω, τότε πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στους προγυμναστές, νταντάδες κτλ με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα αυτού του νεαρού.

Αστάθμητοι παράγοντες υπάρχουν και σε τέτοιους οφείλονται ορισμένα τροχαία. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με τέτοιου είδους τροχαίο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη δολοφονία, άσχετα του πως η δικαιοσύνη θα το περιορίσει μέσα στο νομικό πλαίσιο. Για τον πατέρα υπάρχουν δύο Γολγοθαδες… Ο ένας, αυτός που βιώνει σήμερα… του δολοφόνησαν την οικογένεια. Ο άλλος Γολγοθάς, είναι αυτός που θα εξελιχθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου θα ακούει τα διάφορα νομοευφυολογήματα και θα παίζεται πινγκ πονγκ για το ποιος και πόσο θα αποζημιώσει…»