Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη για την «ταυτότητα φύλου»

Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη για την «ταυτότητα φύλου»

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, έκανε κριτική στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, κατέθεσε με «προχειρότητα και ανευθυνότητα» το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου «ψάχνοντας ένα παρελκυστικό άλλοθι για την πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει»

Ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα το ψηφίσει, ζήτησε απόσυρσή του και υιοθέτηση της δικής της πρότασης νόμου, την οποία -όπως είπε- θα ψηφίσει όταν αναλάβει την εξουσία.

 «Υπάρχει μια διαφορά, εσείς δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τους διεμφυλικούς για να ξεφύγετε από τα αδιέξοδα στα οποία έχετε βάλει τη χώρα. Εμείς έχουμε τη δικιά μας άποψη για το πώς πρέπει να τους βοηθήσουμε. Αλλά να είμαστε σίγουροι ότι πήραν την απόφασή τους συνειδητοποιημένα και όχι ασυνείδητα και ανεύθυνα, όπως κυβερνάτε εσείς αυτόν τον τόπο»

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου o Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η αλλαγή φύλου έχει αδιαμφισβήτητη ιατρική διάσταση.

«Για να εκκινηθεί αυτή η διαδικασία ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι ενήλικος, απαιτείται ωριμότητα που μόνο ένας ενήλικας μπορεί να έχει για μια τέτοια απόφαση ζωής».

 «Η δυνατότητα θα πρέπει να παρέχεται μία φορά σε ηλικία που θα διασφαλίζει την ωριμότητα στη λήψη της απόφασης».

Ακόμη, είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να λαμβάνεται η απόφαση αυτή από τον ενδιαφερόμενο χωρίς να έχει διασφαλιστεί κάποιου είδους εξειδικευμένη ιατρική γνωμάτευση».

Στο σημείο αυτό μάλιστα αναφέρθηκε σε περιστατικό που του περιέγραψε πρόσφατα ένας ψυχίατρος.  «Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν απ΄αυτούς τους γιατρούς για ναμιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος. Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα νέο παιδί, το οποίο τον βρήκε και του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου του, επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Πραγματική ιστορία.»