Η πρώτη συνέντευξη Έλληνα Πρωθυπουργού σε LGBTQI περιοδικό.

Η πρώτη συνέντευξη Έλληνα Πρωθυπουργού σε LGBTQI περιοδικό.

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας Έλληνας Πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη σε LGBTQI περιοδικό. Και αυτό λέγεται πρόοδος.

 

Πρίν την διαβάσεις να σταθείς στο καταπληκτικό editorial  του τεύχους αυτού του antivirus,απο τον Γιάννη Παπαγιανόπουλο. Λέει τόσα πολλά,σε λίγες γραμμές.

«Mπορεί να συμπαθείς τον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί και όχι. Μπορεί να τον θεωρείς καλό ή κακό πολιτικό. Ότι έχει προσφέρει ή όχι. Μπορεί να έχεις επιχειρήματα γι’ όλα τα παραπάνω. Μπορεί και όχι. Θα συμφωνήσεις, όμως, όταν σου πω, πως ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη στιγμή είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Επίσης, αν σου πω, πως η κυβέρνησή του πέρασε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και φέρνει για ψήφιση το ν/σ για την ταυτότητα φύλου στη βουλή. Ίσως, όχι ακριβώς, έτσι όπως θα ήθελες. Ίσως, όχι ακριβώς, όπως θα ήθελα. Αλλά τα έκανε. Κλείνοντας, θα συμφωνήσεις πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός στην Ελλάδα μιλάει σ’ ένα “δικό μας” έντυπο. Και αυτή η αντιμετώπιση δεν έχει την αίσθηση «χάρης». Μας τη χρωστάει πράγματι η ελληνική πολιτεία εδώ και δεκαετίες. Και θα είμαστε εδώ να τη διεκδικούμε συνεχώς.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος»

Μια συνέντευξη που σου δίνει ανάμεικτα συναισθήματα. Απο την μια σε γεμίζει χαρά γιατί ο Πρωθυπουργός της χώρας μας,λίγες ημέρες πριν το Athens Pride, που θα γίνει στην πλ.Συντάγματος,μιλάει για πρώτη φορά σε ένα γκει περιοδικό,απο την άλλη μια ψιλογκριμάτσα απογοήτευσης γιατί δεν είπε κάτι παραπάνω που ίσως να προσδοκούσαμε.

Για  το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, που αναμένεται να ψηφιστεί από την Βουλή είπε «Με το νομοσχέδιο αυτό, δίνουμε την δυνατότητα στους συνανθρώπους μας, που δεν αισθάνονται άνετα με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά την γένησή τους, να προχωρήσουν σε διόρθωση φύλου, με ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, χωρίς επιβεβλημένη ιατρική επέμβαση ή ψυχιατρική εξέταση».

Για το θέμα της συμπερίληψης άρθρων σε αυτό το νομοσχέδιο  για ανήλικα τρανς άτομα » Όσον αφορά στις προϋποθέσεις που το νομοσχέδιο με την παρούσα του μορφή θέτει, αυτές εκκινούν απ’ τη βούλησή μας να προστατεύσουμε ανήλικα άτομα απ’ το να κάνουν πρόωρες κινήσεις και να βρίσκονται οι διατάξεις σε αρμονία με το σύνολο του δικαϊκού μας συστήματος. Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιως πως η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα λάβει υπόψη της κάθε τεκμηριωμένη – νομικά και πολιτικά – πρόταση για βελτίωση».

Για την μη ψήφιση νόμου για πολιτικό γάμο και σε ομόφυλα ζευγάρια και το θέμα της παιδοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια

«Πρέπει κι η κοινωνία να είναι έτοιμη προκειμένου να είναι επιτυχημένη και ομαλή η εφαρμογή τους αλλά είναι κι αυτές που διαμορφώνουν εν τέλει κι ένα κοινωνικό περιβάλλον».

 «Το ζήτημα της παιδοθεσίας εντούτοις είναι πράγματι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα. Άλλωστε, την έχουν θεσπίσει λίγες χώρες».

Και τέλος για  την θεσμοθέτηση μαθήματος σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο «Δεν θα κάνουμε πίσω, θέλουμε ένα σύγχρονο σχολείο που θα συζητάει όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους στην πραγματική ζωή».

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού της χώρας στο antivirus