Η Ibiza ο πιο gay friendly θερινός προορισμός στην Ευρώπη

Η Ibiza ο πιο gay friendly θερινός προορισμός στην Ευρώπη

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

ibiza

Σε έρευνα άνω των 1.000 ατόμων από την gay κοινότητα παγκοσμίως, η Ίμπιζα κατονομάστηκε ως τον πιο φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους (gay friendly) θερινό προορισμό στην Ευρώπη, κερδίζοντας το 18% των ψήφων, όπως αποκάλυψε η εταιρεία On the Beach.

Ο δημοφιλής για τη νυχτερινή του ζωή προορισμός, ο οποίος προσελκύει πάνω από τα 2/3  τουριστών στις ακτές του, κάθε χρόνο ονομάστηκε ως ο πιο gay friendly προορισμός, με 1 στους 10 να κατονομάζει την Costa del Sol ως τον κορυφαίο δημοφιλέστερο LGBT προορισμό.

Το ανέκαθεν δημοφιλές ελληνικό νησί της Κέρκυρας χαρακτηρίστηκε ως τρίτο πιο gay friendly με 9%, ακολουθούμενο από την περιοχή της Costa Brava στην Ισπανία με 8%.

Περιέργως, η Μύκονος, κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση των πιο gay friendly προορισμών με ποσοστό 7%.
Ωστόσο, η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι LGBT ταξιδιώτες δεν είναι αντίθετοι να ταξιδεύουν σε προορισμούς που θεωρούνται μη φιλικοί τη gay κοινότητα, με το 64% να δηλώνει ότι θα ταξιδέψουν σε έναν τέτοιο μη φιλικό προς αυτούς θέρετρο ή προορισμό.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την On the Beach, αποκάλυψε επίσης ότι πολλά μέλη της LGBT κοινότητας αγνοούν τα πολυάριθμα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη κάθε έτος.