Ισραηλινός παίκτης έκανε coming out ως gay

Ισραηλινός παίκτης έκανε coming out ως gay

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

O Γιούρι Κόκια της Χαποέλ Ραμάτ Γκαν πήρε τη μεγάλη απόφαση και ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ότι είναι gay.

«Όποιος είναι gay και το κρύβει, αισθάνεται μοναξιά» δήλωσε, την ίδια στιγμή που αθλητές και προπονητές τον αποθέωσαν για το θάρρος του. Ο Γιούρι Κόκια (36 χρονών) δεν άντεξε άλλο. Έπειτα από χρόνια κρυφτού υπό τον φόβο της αντίδρασης της κοινωνίας του Ισραήλ αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι gay. 
Έγινε έτσι ο πρώτος εν ενεργεία Ισραηλινός μπασκετμπολίστας που παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Και, όπως παραδέχθηκε, δεν ήταν εύκολο. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να βγω από την ντουλάπα. Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές με την οικογένειά μου. Στο παρελθόν όλοι οι προπονητές που δούλεψα μαζί τους με αποδέχθηκαν. Ο φόβος του να αποκαλύψεις ότι είσαι gay είναι εξωπραγματικός και πάντα νιώθεις ότι είναι καταστροφικό να είσαι gay.

Ότι μπορεί να είσαι διαφορετικός» δήλωσε αρχικά σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κόκια, για να συμπληρώσει: «Για πολλά χρόνια πίστευα ότι θα το αποκαλύψω, αλλά δεν το έκανα. Δεν το έκρυψα στην προσωπική μου ζωή, όταν κυκλοφορούσα, αλλά δεν το είχα παραδεχθεί δημόσια. Νομίζω πως όποιος το κρύβει ότι είναι gay αισθάνεται μοναξιά και αισθάνεται ότι θα συμβούν τρομερά πράγματα αν το παραδεχθεί».

Ο Κόκια εξέφρασε στην συνέχεια και το παράπονό του: «Αν το δει κάποιος τη μεγάλη εικόνα, θα δει ότι το μπάσκετ είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. 
Τα παιδιά που είναι 8-10 χρονών όταν θέλουν να προσβάλλουν κάποιον τον αποκαλούν gay, ενώ και οι φίλαθλοι όταν θέλουν να βρίσουν κάποιον κάνoυν το ίδιο. Η κοινωνία μας έχει φθαρεί. Εγώ πάντα ήξερα ότι είμαι διαφορετικός.Δεν ήξερα γιατί, αλλά στα 17-18 μου χρόνια το κατάλαβα».

 

SHARE
Previous articleΠαγκόσμια Ημέρα AIDS
Next articleΤα κατά συνθήκη ψεύδη…
★Νέα απο την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο Lifestyle,Events,Οδηγός πόλης Το μεγαλύτερο Ελληνικό Gay Chatroom #GayHellas ★Gay News and more from Greece and worldwide Lifestyle,Events,Guide The Greek Gay Chatroom #GayHellas