Καταγγελία για ελλειπή σίτιση των οροθετικών στις δομές σίτισης του ΚΕΕΛΠΝΟ

Καταγγελία για ελλειπή σίτιση των οροθετικών στις δομές σίτισης του ΚΕΕΛΠΝΟ

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Σοκ προκαλεί η διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο Iatropedia ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕΛ. Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει αλλά κάποιοι ζουν μόνιμα ημέρες «παθών» καθώς στις δομές σίτισης ευπαθών ομάδων οροθετικών που διατηρεί το ΚΕΕΛΠΝΟ σε Αθήνα και Πειραιά, δεν εγκρίνονται εγκαίρως τα κονδύλια με αποτέλεσμα την Καθαρά Δευτέρα να έχουν φάει σκέτο ρύζι και τώρα να μην υπάρχουν κουτιά βρεφικού γάλακτος για τα παιδιά τους ούτε αρκετά τρόφιμα για το μαγείρεμα.

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκανε σήμερα μιλώντας στο iatropedia ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΣΕΚΕΕΛ), Σταμάτης Πουλής, που μας απαρίθμησε όλα τα προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης για τον HIV τα οποία υπολειτουργούν…

Έδιναν κάθε μέρα 10 σύριγγες σε κάθε χρήστη ενδοφλέβιων ναρκωτικών, τώρα δίνουν μόλις 3 για να φτάσουν, καθώς προμήθειες δεν γίνονται σωστές, παρά τις οδηγίες του ΠΟΥ για τα προγράμματα αυτά!

Έκαναν το 2015 ενημέρωση σε 25.000 μαθητές ανά την Ελλάδα, και το 2016 έκαναν μόλις σε 3000 μαθητές επειδή η διοίκηση δεν ενέκρινε τα κονδύλια μετάβασης των ειδικών στις περιοχές που έκαναν αίτημα.

Έδιναν μόλις 100 ευρώ για κάθε οροθετικό το μήνα για την σίτισή του, και τώρα δίνουν όποτε θέλουν, όσα θέλουν  με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνεχώς δυνατότητα σωστής σίτισης…

Τα προβλήματα υποχρηματοδότησης του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν αφορούν μόνο τους 800 εργαζόμενους σε αυτό, γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, οικονομολόγους υγείας, διοικητικούς… Αφορούν όλο το φάσμα της Δημόσιας Υγείας που θα σκάσει σαν «υγειονομική βόμβα» στα κεφάλια όλων μας μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως μας είπε ο κ. Πουλής, ήδη 20 γιατροί που είχαν προσληφθεί πέρσι μέσω λίστας του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ, δήλωσαν παραίτηση επειδή παίρνουν λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει η σύμβασή τους (δεν τους αναγνώρισαν την προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα η οποία -σημειωτέον- αποτελούσε προαπαιτούμενο για την επιλογή τους).

Από την διοίκηση κωφεύουν, από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν δώσει σε πολλές περιπτώσεις υποσχέσεις που δεν τηρούν και τελικά οι εργαζόμενοι βρίσκονται με 10 ημέρες καθυστέρηση στην τακτική μισθοδοσία Μαρτίου 2017 και με χρωστούμενα εφημεριών από προηγούμενα έτη! Χάος…

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του κ. Πουλή: