Νεαρός Βρετανός τρανς άνδρας,έμεινε έγκυος από δωρητή σπέρματος

Νεαρός Βρετανός τρανς άνδρας,έμεινε έγκυος από δωρητή σπέρματος

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Την απόφαση να αποκτήσει το δικό του παιδί πήρε ο Χέιντεν Κρος, ένας 20χρονος τρανς άνδρας από την Βρετανία, ο οποίος μάλιστα αναζήτησε δωρητή σπέρματος μέσα από το διαδίκτυο.

Ο Κρος είχε αρχίσει θεραπεία με ορμόνες για τoν επαναπροσδιορισμό φύλου, ωστόσο σταμάτησε τη διαδικασία για να αποκτήσει παιδί με σπέρμα δωρητή που βρήκε στο διαδίκτυο.

Ο Κρος, που διανύει ήδη τον 4ο μήνα, μίλησε σχετικά στην εφημερίδα Sun«Θέλω τα καλύτερα για το μωρό. Θα είμαι ο καλύτερος μπαμπάς. Ξεκίνησα τη μετάβαση πριν από 3 χρόνια, παίρνοντας ανδρικές ορμόνες. Ήθελα όμως απεγνωσμένα να κάνω ένα παιδί. Στράφηκα στο Internet για να βρω έναν δότη. Βρήκα μέσα από το Facebook».

Ο Κρος είπε ότι μετά την γέννα, θα συνεχίσει τη διαδικασία της μετάβασης.

«Ανησυχώ για την εικόνα που θα έχω και για το τι θα λέει ο κόσμος για μένα. Νομίζω ότι μερικοί θα με κρίνουν για το ότι είμαι τρανς και έγκυος. Αλλά είμαι χαρούμενος που το κάνω και ελπίζω να εμπνεύσω και άλλους να είναι ευτυχισμένοι με τον εαυτό τους», δήλωσε ο νεαρός, ο οποίος συνεχίζοντας σημείωσε ότι σκοπεύει να πει στο παιδί του, όταν μεγαλώσει, για τον επαναπροσδιορισμό του φύλου του.

«Νομίζω ότι θα το πω γιατί έχει δικαίωμα να ξέρει. Θα το μεγαλώσω σε τρανς περιβάλλον, οπότε δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Για την γενιά μας, το τρανς είναι κάτι συνηθισμένο.