Ομοφοβική και τρανσφοβική ημερίδα στην Κόρινθο υπο την αιγίδα του Δήμου

Ομοφοβική και τρανσφοβική ημερίδα στην Κόρινθο υπο την αιγίδα του Δήμου

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Tην Κυριακή 19 Μαρτίου στην Κόρινθο προπαγανδίζεται ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί κατά των έμφυλων ταυτοτήτων, υπο την αιγίδα του Δήμου. Αφορμή είναι η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για πραγματοποίηση στα σχολεία θεματικής εβδομάδας που θα αφορά και τις έμφυλες ταυτότητες και θα καταπιάνεται και με ζητήματα φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ομοφοβίας και τρανσφοβίας.

Σύμφωνα με την αφίσα που διαφημίζει την πρόσκληση, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου και συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (παράρτημα Ν. Κορινθίας) και τους συλλόγους: Γονέων & Κηδεμόνων 1ου, 2ου, 4ου Γυμν. Κορίνου, Γυμν. Χιλιομοδίου και Πολυτέκνων & Τριτέκνων Ν. Κορινθίας.

Η αφίσα της ημερίδας με τίτλο «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας», αναγράφει πως οι έμφυλες ταυτότητες οδηγούν στις έκφυλες οντότητες που ισούνται με μία άβουλη κοινωνία.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Αγγειοχειρουρικής Δημακάκος Παναγιώτης,ο καθηγητής Παύλος Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικών Επιστημών & Φιλοσοφίας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ Θράκης,ο Δημήτρης Πατέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Πολυτεχνείο Κρήτης,ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Γκουργιώτης

Κάτω απο τα ονόματα των ομιλητών στην πρόσκληση υπάρχει και το όνομα του κ. Αλέξανδρου Πνευματικού με την ιδιότητα του Δημάρχου Κορινθίας.

Την 1η Μαρτίου είχε υπερψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα που ζητούσε να αποσυρθεί η εν λόγω εγκύκλιος από το Υπουργείο.