Ο Β.Λεβέντης ζητά απο τον ΠτΔ να μην υπογράψει το νόμο

Ο Β.Λεβέντης ζητά απο τον ΠτΔ να μην υπογράψει το νόμο

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο με την οποία ζητεί από τον ίδιο να μην υπογράψει το νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου απέστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Μετά απο την άρνηση του να ψηφίσει το νόμο γιατί.. «Κάτι που δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου, στην κυρία Νατάσσα, να της το εξηγήσω, δεν θα πάω να το ψηφίσω στη Βουλή. Εγώ, πριν ψηφίσω στη Βουλή, πρώτα εξηγώ στη γυναίκα μου γιατί το κάνω», ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ζητά απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην τον υπογράψει.

Αναφέρει στην επιστολή του προς τον ΠτΔ

«Θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει ήθη και αξίες και δεν χρειάζεται καμία αντιγραφή εξ Ευρώπης στον τομέα αυτό, όλη της δε τη δύναμη πρέπει να την εστιάσει στον εκσυγχρονισμό τους κράτους και της οικονομίας. Για τους ανωτέρω λόγους σας ζητούμε να μην υπογράψετε και μην κυρώσετε το νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και να τον επιστρέψετε στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση» 

«Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, θεωρώ ότι πρέπει να καλέσετε τον πρωθυπουργό να συζητήσετε το θέμα γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε έναν επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό».

Ο Βασίλης Λεβέντης φέρεται να δηλώνει πως σκέφτεται ακόμη και την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή προκειμένου να ασκήσει πίεση για να μην προχωρήσει ο νόμος που ψηφίσθηκε χθες από 171 βουλευτές.