Ο Kevin Spacey κάνει …coming out ως gay

Ο Kevin Spacey κάνει …coming out ως gay

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Η υπόθεση Γουάινσταϊν οδήγησε πολλά επώνυμα άτομα να μιλήσουν σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δεχθεί. Μια από αυτές τις περιπτώσεις και ο ηθοποιός Anthony Rapp,  ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Kevin Spacey επιχείρησε να τον εκμεταλλευτεί σεξουαλικά όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Ο ηθοποιός Anthony Rapp,  είπε στο BuzzFeed News πως το 1986, όταν ήταν 14 ετών, ο Kevin Spacey τον είχε καλέσει σε ένα πάρτυ στο διαμέρισμά του.

Όπως είπε, ο Rapp ήταν ο μόνος ανήλικος στο επίμαχο πάρτι στο οποίο είχε προσκληθεί επειδή είχε φιλικές σχέσεις με τον Σπέισι.

Κάποια στιγμή ο 14χρονος τότε Rapp βαρέθηκε και ανέβηκε σε ένα από τα υπνοδωμάτια όπου τον πήρε ο ύπνος βλέποντας τηλεόραση.

Όπως λέει, ο 26χρονος τότε Spacey μπήκε στο δωμάτιο, τον σήκωσε «όπως σηκώνει ο γαμπρός τη νύφη» και στη συνέχεια «σκαρφάλωσε» από πάνω του.

«Τον είδα να στέκεται στην είσοδο του δωματίου και να με παρατηρεί. Η εντύπωσή μου ήταν τότε ότι ήταν μεθυσμένος. Αντί να μου μιλήσει, με σήκωσε όπως ο γαμπρός σηκώνει τη νύφη. Αρχικά δεν αντέδρασα γιατί προσπαθούσα να καταλάβω τι συμβαίνει. Και τότε ξάπλωσε από πάνω μου»

Από την πλευρά του τώρα, ο βραβευμένος με Όσκαρ Kevin Spacey, έβγαλε μια επίσημη ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας, στην οποία, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει πως είναι ομοφυλόφιλος.

«Σέβομαι και θαυμάζω τον Anthony Rapp ως ηθοποιό. Φρίττω ακούγοντας την ιστορία του. Ειλικρινά δεν θυμάμαι το περιστατικό, που θα πρέπει να έχει συμβεί περισσότερα από 30 χρόνια στο παρελθόν. Αλλά αν συμπεριφέρθηκα όπως το περιγράφει, του χρωστώ μια ειλικρινή συγγνώμη, για μια πράξη που θα ήταν ανεπίτρεπτη και υπό την επήρεια του αλκοόλ και ζητώ συγγνώμη για τα συναισθήματα που περιγράφει πως κουβαλούσε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια. Η ιστορία με ενθαρρύνει να απευθυνθώ σε άλλους για τη ζωή μου. Ξέρω πως έχουν κυκλοφορήσει ιστορίες για εμένα, ορισμένες από τις οποίες τροφοδοτήθηκαν από το γεγονός πως υπήρξα ιδιαίτερα προστατευτικός αναφορικά με την προσωπική μου ζωή. Όπως γνωρίζουν οι άνθρωποι στο στενό περιβάλλον μου, στη ζωή μου είχα σχέσεις τόσο με άνδρες, όσο και με γυναίκες. Αγάπησα και είχα ρομαντικές επαφές με άνδρες στη διάρκεια της ζωής μου και επιλέγω να ζήσω τη ζωή μου ως ομοφυλόφιλος. Θέλω να το αντιμετωπίσω με ειλικρίνεια και ανοιχτά και αυτό ξεκινά, εξετάζοντας τη δική μου συμπεριφορά».

Το «μελανό» σημείο

Η σεξουαλική ταυτότητα του Spacey είναι ένα κοινό μυστικό όλα αυτά τα χρόνια,στο Hollywood . Κανείς δεν είχε ασχοληθεί περαιτέρω με αυτό,όπως και για πολλών άλλων επωνύμων που ανα διαστήματα βγαίνουν πυροτεχνήματα για τις ζωές τους.Ηταν επιλογή του να μην αποκαλύψει πως ήταν gay, και αυτό είναι σεβαστό.

Οταν όμως αποφασίζεις να το κάνεις ένα τέτοιο βήμα σαν απάντηση σε μια ενδεχόμενη κατηγορία αποπλάνησης ανηλίκου και μάλιστα κατόπιν μέθης ε δεν είναι και ότι πιο τιμητικό,ούτε σε κάνει ήρωα στα μάτια μας.