Πάολα Ρεβενιώτη: «Τα νέα παιδιά να γλιτώσουν την περιθωριοποίηση…»

Πάολα Ρεβενιώτη: «Τα νέα παιδιά να γλιτώσουν την περιθωριοποίηση…»

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Για τη σημασία της ψήφισης του νομοσχεδίου της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, μίλησε η τρανς ακριβίστρια, κα Πάολα Ρεβενιώτη στο Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

«Πολύ δύσκολα συγκινούμαι, αλλά ομολογώ ότι σήμερα ακούγοντας την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα συγκινήθηκα» 

«To νομοσχέδιο θα βοηθήσει τα νέα παιδιά να γλιτώσουν την περιθωριοποίηση» , τονίζει η κα Πάολα Ρεβενιώτη.

«Η ψήφιση του νόμου αυτού είναι ένα σημαντικό βήμα. Όχι τόσο για μας που ζήσαμε ήδη τόσο σκληρά, αλλά κυρίως για τα νέα παιδιά, που θα γλιτώσουν ελπίζω την περιθωριοποίηση και τον εξευτελισμό.

Θα γλιτώσουν την εξορία από το σπίτι, τις κλειστές πόρτες, την αναγκαστική πορνεία ως μόνη διέξοδο επιβίωσης. Και δεν είναι μια νίκη μόνο της ΛΟΑΤ κοινότητας, είναι μια νίκη της δημοκρατίας, που επιβάλλει να σεβόμαστε τον διπλανό μας σε ό,τι έχει επιλέξει να κάνει στη ζωή του, εφόσον δεν μας βλάπτει και δεν μας ενοχλεί» .

«Έβλεπα μερικούς υποκριτές εκεί κάτω, που τους ξέρω απ’ τη Συγγρού, είναι πελάτες» είπε η κα Ρεβενιώτη, σχολιάζοντας το τρανσφοβικό παραλήρημα ορισμένων βουλευτών.

Και σχετικά με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναρωτήθηκε πώς άραγε ένας άνθρωπος που φέρνει στη Βουλή επιχειρήματα με εξωγήινους, θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Για τη στάση της Εκκλησίας τόνισε ότι ποτέ η Εκκλησία δεν έδειξε πρόσωπο χριστιανικής αγάπης, στους διεμφυλικούς ανθρώπους.

Περιέγραψε δε τα μαρτύρια στα οποία η Αστυνομία υπέβαλε τα τρανς άτομα, τις συλλήψεις, το ξύλο, τον εγκλεισμό και την κλοπή των χρημάτων τους.

Πηγή: stokokkino.gr