Προβλήματα στύσης και αντιμετώπιση

Προβλήματα στύσης και αντιμετώπιση

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

ΙΑ-710x400

Γράφει ο ιατρός Κων.Κωνσταντινίδης – Πρόεδρος Ανδρολογικου Ινστιτούτου.Περισσότεροι από 94 εκατομμύρια άνδρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο και περίπου 300.000 Έλληνες, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης.

Σε ποσοστό 85% τα αίτια είναι οργανικά. Σακχαρώδης ∆ιαβήτης, Καρδιαγγειακά Προβλήματα, Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Ορμονικές ∆ιαταραχές, είναι μόνον μερικά από τα αίτια αυτά. Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ετών μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά όσους αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα. Εκτός από την φαρμακευτική αγωγή, στην οποία ανταποκρίνεται μόνο ένα ποσοστό ανδρών, την οριστική λύση έρχεται να δώσει μια απλή επέμβαση, διαρκείας 30 λεπτών, η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης. H επίτευξη μιας μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της δυσλειτουργίας στύσης είναι ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά την ερωτική ζωή του άνδρα, αλλά και της συντρόφου του

Τι Είναι η Πεϊκή Πρόθεση
Η πρόθεση είναι μια “αντλία” σιλικόνης που τοποθετείται ενδοπεϊκά και δίνει την απαραί- τητη σκληρότητα με το υγρό που περιέχει. Μιμείται, δηλαδή, απόλυτα τη φυσική στύση και χάλαση. Τοποθετείται από ειδικά εκπαιδευμένο ουρολόγο, με μια απλή επέμβαση, η οποία διαρκεί μόλις 30’ και απαιτείται νοσηλεία μιας ημέρας στην κλινική. Η τομή είναι τόσο μικρή, στην κάτω επιφάνεια του πέους και η πρόθεση δεν γίνεται αντιληπτή, ούτε ακόμη και από την σύντροφο την ώρα της επαφής. Η τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων αποτελεί την πλέον αποτελεσματικη και ασφαλή θεραπεία σε πολλούς άνδρες, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα, που τους προκαλούν σοβαρές παρενέργειες ή επιθυμούν μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση, με μοναδικά αποτελέσματα: Οι πολυάριθμες κλινικές μελέτες και η πολύχρονη εμπειρία έχουν αποδείξει ότι η μέθοδος αυτή θεωρείται η πιο ικανοποιητική σε σύγκριση με άλλες διαθέσιμες θεραπείες, αφού είναι η μοναδική θεραπεία που επιτρέπει την αυθόρμητη σεξουαλική επαφή, καθώς η στύση επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν απαιτείται καμία απολύτως προετοιμασία, ή αναμονή του άνδρα, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα και τις ενέσεις.

Μοναδικά Πλεονεκτήματα
Οι πεϊκές προθέσεις μεταβλητής σκληρότητας τελευταίου τύπου, είναι αποτέλεσμα προηγμένης ιατρικής και μηχανικής τεχνολογίας, έχουν βοηθήσει περισσότερους από 300.000 άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο και τα οφέλη που προσφέρουν είναι μοναδικά:
?Μόνιμη λύση, εφ’ όρου ζωής ?Η επέμβαση διαρκεί μόλις 30’ ?Αυθόρμητη σεξουαλική επαφή ?Άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα (δυ-
νατότητα στύσης οποιαδήποτε χρονική στιγμή και διατήρηση της στύσης για όσο διάστημα επιθυμεί ο άνδρας)
?Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα (η πεϊκή πρόθεση δεν γίνεται ορατή και αντιληπτή, είτε το πέος βρίσκεται σε στύση είτε σε χαλάρωση)
?H εκσπερμάτιση και ο οργασμός γίνονται φυσιολογικά
?Σταματά η συνεχής οικονομική επιβάρυνση για την αγορά ακριβών φαρμάκων και ενέσεων
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα πρόσφατης κλινικής μελέτης, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ικανοποίησης των ανδρών μετά από τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης ανέρχεται στο 93%, ενώ των συντρόφων τους στο 92%.

INTERNATIONAL ANDROLOGY ATHENS

Φαλλοπλαστική
Η αισθητική φαλλοπλαστική, γνωστή ως με γέθυνση πέους, δίνει μήκος και όγκο στο πέος των ανδρών και απευθύνεται συνήθως σε άνδρες που ανήκουν στον μέσο όρο, αλλά νοιώθουν ότι υπολείπονται σε μέγεθος από κάποιους άλλους, με τους οποίους συγκρίνονται.
Η Νέα Τεχνική
Η αισθητική και λειτουργική φαλλοπλαστική είναι, ουσιαστικά, μια αλλαγή της σχέσης του ανατομικού έσω φαλλού, με το έξω τμήμα του, το οποίο είναι και ορατό. Πρακτικά, είναι μια ανάπλαση των σχέσεων πέους δέρματος και οστού. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης επιμήκυνσης μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και πάχυνση, αυξάνοντας την περίμετρο του φαλλού με φύλλα από ειδικά επεξεργασμένο δέρμα και λίπος. Η επέμβαση διαρκεί περίπου μια ώρα, δεν χρειάζεται νοσηλεία, αλλά ούτε και ιδιαίτερη μετεγχειρητική παρακολούθηση. Γίνεται από ειδικευμένο γιατρό, ουρολόγο ή πλαστικό που έχει εξειδικευτεί σ’ αυτήν την τεχνική. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με τη νέα αυτή τεχνική, η μεγέθυνση επιτυγχάνεται με ένα ειδικό βιοσυνθετικό υλικό (scafoil). To νέο αυτό υλικό, όταν εμπλουτίζεται με τον ορρό του ίδίου του ασθενούς, αποκτά ιδιότητες αυτομοσχεύματος. Η τεχνική αυτή δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα και εφαρμόζεται σε όλα τα εξειδικευμένα Κέντρα της Αμερικής, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας.

Φόβοι-Προβληματισμοί
Ο μεγαλύτερος προβληματισμός και φόβος των ανδρών που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σ’ αυτήν την επέμβαση, είναι μήπως αντιμετωπίσουν πρόβλημα στύσης. Ο ειδικός γιατρός θα τους διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την σεξουαλική ικανότητά τους μετά την επέμβαση. Αντίθετα, θα πρέπει να τους δοθεί η διαβεβαίωση ότι δικαιούνται να διαχειρίζονται το σώμα τους και να βελτιώσουν την εικόνα τους, όταν θεωρούν ότι έτσι θα νοιώθουν καλύτερα.

Νόσος του Peyronie (ή το δυσάρεστο στράβωμα του πέους)
Η Ν. PEYRONIE είναι μία ασθένεια η οποία προκαλεί παραμόρφωση στροφή του πέους. Ουσιαστικά πρόκειται για αποτιτάνωση (ασβέστωση) της ταινίας που περιβάλλει το πέος. Ο άνδρας αναφέρει συχνά πόνο ίσως έντονο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και επίσης συχνά, δυσκολία στη στύση, με αποτέλεσμα η ερωτική επαφή να γίνεται δύσκολη και επώδυνη. Η δυσάρεστη αυτή αλλαγή στην μορφή του πέους που προκαλείται από τη Ν.PEYRONIE, όταν εμφανίζεται σε νέες ηλικίες, οφείλεται σε τραυματισμό του πέους, συνήθως κατά τη σεξουαλική επαφή. ∆εν είναι απαραίτητο να έχει συμβεί ένας μεγάλος τραυματισμός, ένα κάταγμα πέους όπως λέγεται, αφού και μικρότεροι τραυματισμοί, που δεν γίνονται αντιληπτοί από τον άνδρα μπορούν σε βάθος χρόνου να προκαλέσουν τη στροφή αυτή του πέους. Σε μεγαλύτερες ηλικίες υπεύθυνα αίτια μπορεί να είναι ο ∆ιαβήτης και τα νοσήματα του Προστάτη. Παρ’ όλα αυτά η Ν.PEYRONIE συνεχίζει να αποτελεί μια ασθένεια άγνωστης προέλευσης.

Θεραπεία
Φαρμακευτική θεραπεία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει για τη νόσο. Αντίθετα, χειρουργικές επεμβάσεις δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνάρτηση πάντα με την εμπειρία του γιατρού. Η πιο σύγχρονη χειρουργική λύση, θεωρείται η αφαίρεση της πλάκας που προκαλεί την παραμόρφωση και η τοποθέτηση ελαστικού μοσχεύματος στη θέση της. Η επέμβαση απαιτεί νοσηλεία μισής μέρας και η τομή δεν φαίνεται γιατί γίνεται κάτω από τη βάλανο. Το μήνυμα είναι λοιπόν τριπλό. Υπάρχει θεραπεία, αναζητήστε βοήθεια νωρίς, επιλέξτε τον ειδικό.

Κ.ΚωνσταντινίδηςΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ – ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ