Στον Άρειο Πάγο το ρατσιστικό πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας

Στον Άρειο Πάγο το ρατσιστικό πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, το σημερινό (Τετάρτη) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα 

Η εφημερίδα, που στον πρωτοσέλιδο τίτλο της χαρακτήριζε όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου «ανώμαλους» και μιλούσε για «Βουλή τραβεστί»  και κάνει σαφή προτροπή για χρήση βίας στους ομοφυλόφιλους,έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Μήνυση κατά παντός για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων στο Τ. Α. Αμπελόκηπων είχε υποβάλει ο δικηγορος Αγης Τάτσης. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη μήνυση, «το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο» το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» και επισημαίνει ότι «δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών».

«Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.