Τι σημαίνει για εσένα το σύνθημα του 6ου Thessaloniki Pride;

Τι σημαίνει για εσένα το σύνθημα του 6ου Thessaloniki Pride;

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Η ‘ΑΝΤΙΓΟΝΗ –Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και την Μη Βία’ συμμετέχει ενεργά, εδώ και 24 χρόνια, σε δράσεις και παρεμβάσεις που έχουν σαν στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού και κάθε είδους διακρίσεων.                                                                                                                                             

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ, έδωσε το παρόν στο 6ο Thessaloniki Pride οργανώνοντας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με ομάδες Ρομά και προσφύγων. 

Με αφορμή το φετινό σύνθημα,  «Έλα όπως είσαι», καθώς και τη συζήτηση που προκύπτει κάθε φορά για το εαν χρειάζεται να γίνεται το/ένα Pride, η ΑΝΤΙΓΟΝΗ πραγματοποιήσε μια δράση, τον «Τροχό της Περηφάνειας», και μια μικρή έρευνα στην οποία ζητούσε από τους συμμετέχοντες  να πουν τι σημαίνει γι αυτούς το φετινό σύνθημα.

Στον «Τροχό της Περηφάνειας» οι συμμετέχοντες κέρδιζαν με έναν διασκεδαστικό τρόπο χρήσιμες γνώσεις σχετικά με την ιστορία,τους σταθμούς καθώς και μερικά από τα πρόσωπα του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η μικρή έρευνα πραγματοποιήθηκε και αυτή με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνταν να απαντήσουν στο τι σημαίνει για αυτούς το φετινό σύνθημα του Pride. Κάποιοι απάντησαν στα ελληνικά ενώ αρκετοί και σε άλλες γλώσσες.Πολλοί απάντησαν με ένα σχέδιο.Κάθε απάντηση είχε τη σημασία της και για εμάς ήταν πολύ σημαντική. Αυτή η ιδέα προέκυψε όταν μέσα από συζητήσεις μεταξύ μας καταλάβαμε ότι κάθε ένας λάμβανε διαφορετικό νόημα από το φετινό σλόγκαν, οπότε και αποφασίσαμε ότι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι σημαίνει για όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την μεγάλη γιορτή.

Η αλληλεπίδραση με  τον κόσμο  στις δράσεις και η ανατροφοδότηση από αυτούς ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική.

Έτσι, αποφασίσαμε να μοιραστούμε αρκετές από τις φωτογραφίες μας καθώς και μερικές από τις απαντήσεις της μικρής μας έρευνας.