Τρανς πεζοναύτης και ήρωας πολέμου για Τραμπ: «Να έρθει μπροστά μου να...

Τρανς πεζοναύτης και ήρωας πολέμου για Τραμπ: «Να έρθει μπροστά μου να μου πει ότι δεν αξίζω»

SHARE
Hotel Olympic horiz 1516

Η Κριστίν Μπεκ έχει γράψει ιστορία στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών ως η πρώτη ανοιχτά τρανς πεζοναύτης των ΗΠΑ και είναι έξαλλη με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που «ξήλωσε» όλα τα τρανς άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

«Ας έρθει εδώ μπροστά μου, τετ α τετ, να μου ότι δεν αξίζω», είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Μπεκ. «Το να είσαι τρανς δεν επηρεάζει κανέναν. Λέμε ότι είμαστε το φως της ελευθερίας. Αυτό υπερασπιζόμαστε για κάθε Αμερικανό πολίτη», πρόσθεσε.

Η 51χρονη Μπεκ υποστήριξε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου θα αποθαρρύνει πολλούς νέους από το να καταταγούν στον στρατό. Μελέτη του Rand Corporation εκτιμά ότι έως 6.000 τρανς άτομα υπηρετούν τον αμερικανικό στρατό.

Η Μπεκ αποσύρθηκε από τις τάξεις των κομάντο το 2011. Το 2013 έγραψε την αυτοβιογραφία της με τίτλο: Πριγκίπισσα του Πολέμου: Το ταξίδι ενός πεζοναύτη που έγινε τρανς». «Στη ζωή μου υπερασπίστηκα την ατομική ελευθερία. Την υπερασπίστηκα για τους Ρεπουμπλικανούς. Την υπερασπίστηκα για τους Δημοκρατικούς. Την υπερασπίστηκα για όλους».

Πηγή: athensvoice